Xerrada sobre l’elaboració d’aliments de la indústria alimentària

ABPPROFESSIONALITZADORPRODUCTESALIMENTARIS

Situat al cor de Mercabarna, un dels mercats majoristes més importants a Europa, l'Institut dels Aliments de Barcelona és un centre de formació professional de prestigi especialitzat en el sector alimentari. Oferim cicles formatius innovadors i pràctics, amb accés directe a la realitat del sector i una connexió constant amb empreses líders.

Ser a Mercabarna ens permet treballar estretament amb professionals del sector i accedir a les últimes tendències i tecnologies. Per aquest motiu, hem disposat l'institut de laboratoris equipats, obrador i cuina professionals. L'aprenentatge promogut es basa en projectes reals i pràctiques en empreses del sector, per tal d'assolir l'expertesa del nostre alumnat.

Per tal de considerar la indústria alimentària amb tota la seva complexitat, l'Institut dels Aliments de Barcelona oferta programes educatius des de diverses perspectives amb la finalitat d'obtenir una mirada holística del sector:




    • PFI-PIP AUXILIAR DE PREPARACIÓ I COMERCIALITZACIÓ DE PEIX I MARISC:
      Competències relacionades amb el programa:

      • Preparar i condicionar peixos i mariscos.

      • Elaborar productes pesquers frescos artesanals

      • Realitzar la venda dels productes elaborats.



    • PFI-PIP AUXILIAR EN ESTABLIMENTS DEL SECTOR CARNI:
      Competències relacionades amb el programa:

      • Preparar i condicionar peces càrnies.

      • Elaborar productes carnis frescos artesanals

      • Realitzar la venda dels productes elaborats.







    • CFGM D'ELABORACIONS DE PRODUCTES ALIMENTARIS:
      Competències relacionades amb el grau:

      • Elaborar i envasar tota mena de productes alimentaris, des de productes carnis, peix, làctics o derivats de fruites i verdures fins a l’elaboració de plats preparats.

      • Aplicar tècniques de cuina, de manipulació i conservació d’aliments i de manteniment d’equips i instal·lacions.

      • Dissenyar tècniques de comercialització i màrqueting per publicitar i promocionar els productes elaborats.

      • Al segon curs s'opta per cursar part del Currículum Formatiu en una empresa del sector mitjançant la modalitat dual.



    • CFGM D'OLIS I VINS CONJUNTAMENT AMB L'ISMAB:
      Competències relacionades amb el grau:




    • CFGM FORNERIA, PASTISSERIA I CONFITERIA:
      Competències relacionades amb el grau:

      • Elaborar tota mena de productes de forneria, pastisseria, confiteria i postres en restauració.

      • Aplicar tècniques de disseny en l’acabat i decoració dels productes.

      • Dissenyar tècniques de comercialització i màrqueting per publicitar i promocionar els productes elaborats.

      • Al segon curs s'opta per cursar part del Currículum Formatiu en una empresa del sector mitjançant la modalitat dual.



    • CURS D'ESPECIALITZACIÓ DE FORNERIA I BRIOIXERIA ARTESANAL:
      Competències relacionades amb el curs:




 

Nosaltres anem cap a l'obrador que el pa ja deu ser a punt! Us esperem per contar-vos els nostres projectes!

 

 

 

 

Detalles

  • Tipo de actividad: Charlas con profesionales
  • Semanas disponibles:
  • Provincia: Barcelona
  • Municipio: Barcelona, la charla se realizará en el centro educativo correspondiente
  • Nivel educativo alumnado: 3º ESO, 4º ESO, 1º bachillerato, 2º bachillerato, FP básica
  • Ámbito profesional: Hotelería, restauración y ocio
Me interesa

Sobre la empresa

INSTITUT DELS ALIMENTS DE BARCELONA

Centro público integrado de formación profesional del sector de la alimentación. Se imparte programas formativos, ciclos formativos de grado medio y superior, así como formación ocupacional para desempleados y trabajadores en activo (certificados de profesionalidad y cursos para empresas). También se dispone de un servicio de asesoramiento profesional.

El instituto está inscrito dentro del recinto de Mercabarna e imparte formación de carnicería, percadería, auxiliar de comercio, técnicos panaderos, pasteleros, cocineros para colectividades, así como técnicos superiores en procesos y calidad en la industria alimentaria, dietética y màrqueting y publicidad.


es_ESEspañol