Xerrada sobre la perspectiva científica de la indústria alimentària

ABPINDÚSTRIAALIMENTÀRIAPROFESSIONALITZADOR

Situat al cor de Mercabarna, un dels mercats majoristes més importants  a Europa, l'Institut dels Aliments de Barcelona és un centre de formació professional de prestigi especialitzat en el sector alimentari. Oferim cicles formatius innovadors i pràctics, amb accés directe a la realitat del sector i una connexió constant amb empreses líders.

Ser a Mercabans ens permet treballar colze a colze amb professionals del sector i accedir a les últimes tendències i tecnologies. Per aquest motiu, hem disposat l'institut de laboratoris equipats, obrador i cuina professional. L'aprenentatge promogut es basa en projectes reals i pràctiques en empreses del sector, per tal d'assolir l'expertesa del nostre alumnat

Per tal de considerar la indústria alimentària amb tota la seva complexitat, l'Institut dels aliments de Barcelona oferta programes educatius des de diverses perspectives amb la finalitat d'obtenir una mirada holística del sector:


  • Sector Indústria Alimentària:

    • CFGS Procesos i Qualitat a la Indústria Alimentària:
      Competències del grau

      • Realitzar el control dels processos de fabricació dels productes alimentaris.

      • Analitza els principals paràmetres fisicoquímics, microbiològics i organolèptics dels aliments.

      • Aplicar normes de qualitat per garantir la seguretat alimentària i l’optimització dels processos productius.

      • Implementar objectius mediambientals per aconseguir una indústria més sostenible.

      • Dissenyar plans de màrqueting i estratègies logístiques.

      • Al segon curs podràs optar per cursar part del Currículum Formatiu en una empresa del sector mitjançant la modalitat dual.







  • Sector Sanitat:

    •  Dietètica:
      Competències relacionades amb el grau

      • Dissenyar dietes terapèutiques en l’àmbit sanitari.

      • Desenvolupar programes de promoció de la salut i educació sanitària alimentària.

      • Supervisar la qualitat higienicodietètica dels aliments.

      • Elaborar menús adaptats a col·lectius concrets de població.

      • Supervisar els processos d’elaboració i conservació d’aliments en cuines i empreses de comercialització de productes alimentaris.






 

Nosaltres seguim analitzant els aliments! Us esperem per contar-vos els nostres projectes!

 

 

 

 

Detalles

  • Tipo de actividad: Charlas con profesionales
  • Semanas disponibles:
  • Provincia: Barcelona
  • Municipio: Barcelona, la charla se realizará en el centro educativo correspondiente
  • Nivel educativo alumnado: 3º ESO, 4º ESO, 1º bachillerato, 2º bachillerato, FP básica
  • Ámbito profesional: Ciencia e Investigación
Me interesa

Sobre la empresa

INSTITUT DELS ALIMENTS DE BARCELONA

Centro público integrado de formación profesional del sector de la alimentación. Se imparte programas formativos, ciclos formativos de grado medio y superior, así como formación ocupacional para desempleados y trabajadores en activo (certificados de profesionalidad y cursos para empresas). También se dispone de un servicio de asesoramiento profesional.

El instituto está inscrito dentro del recinto de Mercabarna e imparte formación de carnicería, percadería, auxiliar de comercio, técnicos panaderos, pasteleros, cocineros para colectividades, así como técnicos superiores en procesos y calidad en la industria alimentaria, dietética y màrqueting y publicidad.


es_ESEspañol