DESCOBREIX LES ACTIVITATS D’ORIENTACIÓ EN QUÈ POTS PARTICIPAR

Charlas_1

Xerrades

Les xerrades amb professionals se solen desenvolupar en centres educatius i consisteixen en l’explicació dels professionals sobre la seva professió, el seu sector i la seva trajectòria acadèmica a un grup d’estudiants.

Aquesta activitat ajuda els estudiants a entendre que l’orientació és un procés al llarg de la vida i que es pot arribar a una mateixa professió a través de diferents camins, entre d’altres qüestions.

VULL

participar en xerrades amb professionals

Visitas_2

Visites a empreses

Les visites a empreses són una activitat molt interessant per tal d’oferir als estudiants una visió global sobre una empresa i un sector.

Durant el recorregut per les instal·lacions de l’empresa, que sol durar entre una i dues hores, els estudiants, a més, coneixeran diferents professionals.

VULL

participar en visites a empreses

Estancias_1

Estades educatives

Les estades educatives tenen un alt impacte en els estudiants, ja que els permeten descobrir en profunditat el funcionament d’una empresa. L’activitat consisteix a ser (entre un i tres estudiants) l’‘ombra’ d’un professional durant diversos dies per conèixer els diferents departaments i professionals que treballen a l’empresa i participar en reunions i altres activitats.

A la Comunitat de Madrid, aquesta activitat es realitza en el marc del programa 4º ESO+Empresa. Aquest programa té l’estatus d’activitat extraescolar i es desenvolupa de manera voluntària per part dels alumnes.

VULL

participar en estades educatives

79671

Altres activitats

Aquesta secció és un altaveu per donar visibilitat a projectes d’orientació impulsats per empreses o entitats socials i adreçats a estudiants de secundària. Hi tenen cabuda, per exemple, projectes de formació en àrees STEM, el foment de vocacions, el desenvolupament de competències o bé poden estar enfocats a desmuntar estereotips sobre professions, sectors o formacions.

VULL

publicar un projecte d’orientació

caCatalà